BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titel:                Bo      

Auteur:            Rainer Merkel vert. M.M. Driessen

Uitgever:         Wereldbibliotheek.

ISBN:              978 90 284 2592 7

Dit 560 pagina’s tellende boek kent drie hoofdpersonen Bo, Benjamin en Briljant.
Bo en Benjamin zijn 13 jaar en Briljant is niet veel ouder.
Hoe ze in Liberia elkaar ontmoet hebben laat ik in het midden, dit is namelijk een verhaal op zich, een heel merkwaardig en niet echt geloofwaardig verhaal, maar zo verteld dat het je nieuwsgierigheid opwekt.

De drie jongeren beleven het ene avontuur na het andere, de lezer hoeft zich geen seconde te vervelen. Het is een coming of age story en Road movie tegelijkertijd
Het verhaal speelt zich af in de hoofdstad Monrovia en omgeving, een drukke stad, waar chaos in het verkeer je dag kan bepalen.
Een zoektocht naar de vader van Benjamin en ook de zoektocht naar Flower, een meisje dat verdwenen is nadat haar baby verdronken is.
Wil je eens wat anders lezen dan de waanzin van alledag dan kan ik dit boek aanbevelen. Je komt in een andere wereld als je je overgeeft aan de belevenissen van deze jongeren.
Het einde van het verhaal is open, misschien niet leuk als je zoveel bladzijden gelezen hebt, maar dit kan ook inspireren.
Bo, de blinde jongen, zegt: 'Nu begint het verhaal pas echt'. Een verhaal uit een Afrikaans land waardoor het een extra dimensie krijgt.

Boeken aan de Dijk

Kirk van der Zwaag