BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

 

Titel:                Het Boekenparadijs

Auteur:            H. Chin-A-Fo & Toef Jaeger  

Uitgever:         Ambo/Anthos 

ISBN:              978 90 263 2830 5

 

Wie van boeken en lezen houdt zal zo nu en dan er wel een aanschaffen bij de boekhandel.

De boekhandel is een bedrijfstak die het moeilijk heeft in het digitale tijdperk, waarbij het papieren boek enigszins in het verdomhoekje is geraakt. Tussen de jaren 2008 en 2014 is geprobeerd de boekhandel te moderniseren en te verbreden. Daartoe werden vele gerenommeerde boekwinkels opgekocht en samengebracht onder de naam Selexys .Toen deze nieuwe club ten onder dreigde te gaan werd samengegaan met de tweedehandsboekhandel de Slegte onder de naam Polare. Ook deze combinatie redde het niet en inmiddels lijkt de situatie weer terug bij het oude.

Dit boek gaat over dat hele proces, waarin hippe ondernemers, bankmannen, Voorzitters van  RvB’s en en andere “smart guys” allemaal trachten een graantje mee te pikken. De boekhandel moest moderniseren, meegaan met de tijd, een beleveniswinkel worden etc.etc.

Gelukkig (?) zag de klant dat anders. Die wilde gewoon goed voorgelicht worden in een vriendelijke sfeer en door te zake kundige mensen. Dit boek, dat vlot geschreven is, leidt de lezer mooi door alle tegengestelde belangen en gebakkenlucht theorieën.

Boeken aan de Dijk

 

Kirk van der Zwaag.