BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

Titel                             Pelgrims, onderweg naar Santiago de Compostella

Auteur                         Red. Danielle Lokin e.a.

Uitgever                      WBOOKS

ISBN                           978 90 400 78200

 

Je hoeft niet “spiritueel”te zijn of “zweverig” om het concept van de pelgrimstocht interessant te vinden. Al eeuwenlang ondernemen de mensen reizen naar verre oorden om daar iets te vinden wat hun leven zal veranderen.

Het doel van zo’n reis is belangrijk, maar zeker zo belangrijk is het onderweg zijn. De ervaringen die je al reizend opdoet en het (tijdelijk) afscheid nemen van je vertrouwde omgeving kunnen tot diepgaande veranderingen leiden in iemands leven, athans zo luiden de verklaringen van dit eeuwenoude ritueel.

Santiago de Compostella is al sinds de diepe Middeleeuwen het reisdoel voor vele bewonders van de Lage Landen en er zijn ook al vanaf het begin van deze traditie boeken over geschreven en verschenen. Dit boek hoort daarom in een lange rij van getuigenissen van pelgrims en geleerden. Het is verschenen naar aanleiding van een alweer afgelopen, tentoonstelling in het Catharijnen Convent in Utrecht.

Door diverse schrijvers worden in diepgravende artkelen allerlei aspecten belicht. Pelgrimskleding, pelgrimsgewoonten, de motivaties om op reis te gaan en nog meer onderwerpen die de geinteresseerde “reiziger” kunnen boeien. Een mooi uitgegeven boek rondom een intrigerend onderwerp

 

Boeken aan de Dijk

 

Kirk van der Zwaag