BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

 

Titel:                            De Bosatlas van het cultureel erfgoed

Auteur:                        Redactie Noordhoff Atlasproducties

Uitgever:                     Noordhoff Atlasproducties Groningen.

ISBN:                          978 9001 12010 8

 

Er wordt beweerd dat naslagwerken zoals atlassen eigenlijk geen bestaansrecht meer hebben in onze digitale wereld. “Alles wat je wilt weten zoek je toch even op op het Internet” zo luidt de reactie als je zegt dat je een Atlas hebt gekocht.

De uitgeverij Noordhoff logenstraft bovenstaande bewering al een poosje door het uitgeven van werkelijk schitterende atlassen op divers gebied. Zo’n atlas bekijk je in eerste instantie niet om iets te weten te komen of iets te verifiëren, maar om je te laten verrassen door de enorme veelzijdigheid van het onderwerp. Al bladerend val je van de ene verbazing in de andere, ook al omdat de gegevens zo helder en aantrekkelijk worden gepresenteerd. Duidelijke teksten en uiteraard een overvloed aan illustraties tekeningen en jawel kaarten maken deze Atlas tot een echt hebbeding. Ons cultureel erfgoed behelst die zaken die Nederland tot Nederland maken in de breedste zin des woords. Met een “diepte-investering” bij de aanschaf van dit boek bezorgt u zichzelf vele boeiende winteravonden en een bezit voor het leven.

De uitgever verdient mijns inziens een compliment voor het wellicht tegen de tijdgeest ingaande initiatief voor dit soort atlassen.

 

Boeken aan de Dijk

 

Kirk van der Zwaag