BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

Titel:                Buiten!            

Auteur:            Arjan Postma 

Uitgever:         Meulenhoff Boekerij.

ISBN:              978 90 225 7034 0

 

De van TV-programma’s bekende free-lance boswachter Arjan Postma heeft veel van zijn programmabijdragen gebundeld in dit leuke boek. Buitengewoon aanstekelijk weet hij te vertellen over de ons omringende natuur. Geen hoogdravende of wetenschappelijke verhalen maar huis,tuin en keuken natuur waar we allemaal bijna dagelijks mee te maken hebben.

Hij deelt zijn verbazing over allerlei schijnbaar heel gewone zaken, die bij nader inzien toch heel bijzonder blijken te zijn. Het boek leent zich ook bijzonder om samen met (klein)kinderen te lezen,omdat veel van de opgedane kennis meteen in de natuur kan worden getoetst en onderzocht. Er staan ook een aantal eenvoudige onderzoekjes en experimentjes in het boek, die erg aardig zijn om zelf na te proberen.

Als natuur op deze wijze wordt beschreven zal het voor velen een uitnodiging zijn om op onderzoek te gaan en naar buiten te trekken.

Op het blog van Staatsbosheer Texel (http://staatsbosbeheertexel.wordpress.com./) kunnen de natuurliefhebbers soortgelijke interessante informatie aantreffen over de Texelse natuur.

Een echte aanrader.

 

Boeken aan de Dijk

Kirk van der Zwaag