BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

 

Titel:                            Het land van Hilde            

Auteur:                        C.Dekkers e.a.

Uitgever:                     Matrijs Utrecht.

ISBN:                          978 90 5345 288 5

 

Het onlangs in Castricum nieuw geopende museum Het Huis van Hilde geeft een overzicht van de geschiedenis van het Noord-Hollands kustgebied. Dit boek dat al in 2007 is verschenen biedt achtergrondinformatie bij de museumcollectie

Het zeer toegankelijk boek bied een mooi overzicht over het archeologisch onderzoek in het kustgebied. Naast veel foto’s van opgegraven voorwerpen biedt het vooral een overzicht over de manier van leven van onze verre voorouders. Met werkelijk prachtige schilderijen en tekeningen wordt de historische wereld voor de lezer geopend. Deze schilderijen en tekeningen vormen vooral de kracht van dit boek door hun levensechtheid en verbeeldingskracht.

Daarnaast wordt in woord en beeld steeds een verband gelegd met het heden, zodat de geļnteresseerde lezer opzoek kan gaan in het landschap naar de sporen van de voorouders.

De reconstructie van een gevonden schedel tot de vrouwenfiguur Hilde is verbazingwekkend en laat ons zien wat wetenschappelijke methodes van vandaag de dag in hun mars hebben.

Ook voor kinderen en opgroeiende jeugd met interesse in het verleden is dit boek een aanrader.

Boeken aan de Dijk

Kirk van der Zwaag