BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

Titel:                Handboek Natuurfotografie  

Auteur:            B.Siebelink/ E. van Uchelen

Uitgever:         KNNV Uitgeverij Zeist

ISBN:              978 905011 4646

 

Fotograferen is in ons land immens populair. Op de Texelse veerboot zie je altijd al heel veel bezoekers van het eiland plaatjes schieten van de buitelende meeuwen en de gouden duinen in de verte. Voor velen is fotografie ook een serieuze hobby en zij komen vaak ook speciaal naar Texel voor de natuurfotografie.

Voor hen heeft de natuurboekenuitgeverij KNNV dit prachtige en zeer complete handboek gepubliceerd. In dit handboek komen zowel het technische als het creatieve aspect van de natuurfotografie uitgebreid aan de orde. De benadering van de diverse onderwerpen is verrassend origineel en leerzaam. Elk hoofdstuk kent een aantal oefeningen en tips zodat geen enkele stap op weg naar mooie foto’s wordt overgeslagen

Uiteraard bevat het boek zeer vele absoluut bijzondere platen, waaruit duidelijk blijkt dat de samenstellers konden putten uit een groot arsenaal van deskundigen en experts.

Iedereen die zijn “natuurplaatjes”naar een wat hoger niveau wil tillen kan niet aan dit boek voorbij.  Wie het van voor tot achter heeft doorgelezen moet welhaast merken dat de gemaakte foto’s krachtiger en betekenisvoller zijn geworden. Echt een aan te raden boek.

 

Kirk van der Zwaag

Boeken aan de Dijk