BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

 

Titel:                            Oud-Loosdrecht.

Auteur:                        Sipko Melissen

Uitgever:                     Van Oorschot

ISBN:                          978 90 282 603 75

 

Bestsellerauteurs krijgen op dit moment buitengewoon veel aandacht in de media. Als popsterren of voetbalhelden worden ze  benaderd en met  veel bewondering en eerbied op het schild geheven in tv-programma’s en krantenbijlagen. Dat er naast de bestsellerauteur ook nog een type boekenschrijver bestaat dat minder de aandacht trekt van de boekpromotors, maar niettemin de moeite waard is wil ik met de bespreking van dit boek onder de aandacht brengen.

De dus nog onbekende schrijver Sipko Melissen heeft met Oud-Loosdrecht een prachtige, evenwichtige en helder geschreven roman afgeleverd die ouderwets leesplezier geeft.

Het boek gaat over een vriendschap en over een schrijversproces en is in zekere mate ook een boek-in-een-boek. Dat klinkt ingewikkeld en het kost de lezer zeker moeite om een en ander goed te ontwarren en te volgen, maar dat maakt het boek eigenlijk nog meer de moeite waard. Filosofische theorieën en uitspraken maken ook veelvuldig deel uit van het verhaal zonder dat dat de bedoelde verhaallijn stoort, integendeel….

Kortom, probeert u eens zo’n boek van een u wellicht nog niet bekende schrijver en laat u verrassen.

Kirk van der Zwaag

Boeken aan de Dijk