BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

Titel:                            De Tuinscheurkalender 2015                        

Auteur:                        Romke van de Ka/ Paul Geerts

Uitgever:                     Atlas Contact.

ISBN:                          978 90 450 2636 7

Is een scheurkalender eigenlijk wel een boek? Je zou het kunnen beschouwen als een omgekeerd dagboek waarin elke dag iets nieuws en wetenswaardigs biedt.

Boeken over tuinieren zijn er te kust en te keur. Vele landgenoten vinden dagelijks plezier in het werken en recreeren in hun tuin. Deze scheurkalender is een leuke manier om u elke dag een oppepper te geven met betrekking tot uw tuinliefde.

Daarnaast levert de kalender een grote schat aan informatie voor de beginnende en gevorderde tuinier.

Vooral Romke van der Kaa is bekend om zijn niet alledaagse tuinideeen. Hij bewandelt graag niet gebaande paden en  presenteert verrassende en ongewone kijkjes op tuinplanten, tuinwerkzaamheden en tuingereedschappen.

Vaak onbekende planten worden voor het voetlicht gebracht, maar ook de populaire en veelgebruikte worden soms van een heel ander kant bekeken.

Maar ook tuingeluiden (vogels en machines!) , stressfactoren bij het tuinieren, recepten en vele aspecten van het buitenwerk passeren de revue.

Elke dag een tip, een uitspraak of gezegde, ja zelfs gedichten, dat is het wat deze originele en informatieve kalender biedt. O ja… en natuurlijk elke dag de juiste datum!

 

Kirk van der Zwaag

Boeken aan de Dijk