BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

Titel:                            De kleine verlossing              

Auteur:                        Midas Dekkers

Uitgever:                     Atlas Contact

ISBN:                          978 90 450 2648 0

 

Dit boek heeft al voor de nodige reuring gezorgd in boekenlezend Nederland. Midas Dekkers beschrijft uitgebreid al datgene wat zich in het het kleinste kamertje afspeelt en waarvan we het maar moeilijk vinden om over te lezen, laat staan om over te praten.

Het verrassende van het boek is dat er zoveel grappige, nuttige en misschien wel filosofische aspecten zitten aan ons poep- en pies gedrag, om het maar eens bij de naam te noemen. Midas Dekkers heeft een onnavolgbare schrijfstijl, waarin mooi taalgebruik en het onomwonden vertellen waar het op staat om voorrang strijden. Nogal wat heilige huisjes en taboetjes worden genadeloos ontmaskert, maar dat ontlokt de lezer heel vaak een besmuikte glimlach van herkenning.

De schrijver heeft het tot zijn handelsmerk gemaakt onderwerpen aan te orde te stellen die heel dicht liggen bij ons dagelijkse leven en waarover toch vaak een gordijn van cultureel bepaalde schaamte of onwetendheid hangt. Dat is een verdienste die het lezen van zijn boeken soms wel wat ongemakkelijk maakt maar toch altijd de moeite waard voor die lezer die wel eens verder kijken wil dan zijn neus lang is.

 

Boeken aan de Dijk

Kirk van der Zwaag