BOEKEN AAN DE DIJK

 

 

 

Titel:                Zaaiagenda.   

Auteur:            Hans van Eekelen     

Uitgever:         KNNV Uitgeverij        

ISBN:              978 90 5011 477 6

 

Het zelf verbouwen van groenten en bloemen is op dit moment erg populair. Hoewel er vele redenen zijn te bedenken waarom dit fenomeen nu zo de kop opsteekt, is de populariteit denk ik vooral te verklaren uit de betere smaak van de producten en het intense plezier van het zelf doen  op je eigen lapje grond.

De tuincentra staan vol met allerlei hulpmiddelen om aan deze behoefte tegemoet te komen, want  -eerlijk is eerlijk- het is moeilijker dan het lijkt. De variabelen zijn talrijk; het weer, de tijd van hett jaar, de grondsoort, het zaaigoed etc, etc. Vindt je weg maar eens tussen alle mogelijkheden en goedbedoelde raadgevingen van medetuinders.

In deze zaaiagenda staan meer dan 90 groentesoorten in honderden varianten vermeld, geordend naar hun moment van zaaien. Daarnaast wordt uitgebreid informatie gegeven over groeiwijze, ziekten en plagen en andere wetenswaardigheden. Dit boek kun je jaar op jaar uit de kast trekken als het tuinseizoen zich weer aandient. Een standaardwerk dat de kans van slagen bij het telen van het groene goud zal doen toenemen. Handig, overzichtelijk en voorzien van vele illustraties en tips zal dit boek het hele seizoen kunnen dienen als naslagwerk. Echt waar voor je geld.

Boeken aan de Dijk

Kirk van der Zwaag