Boeken aan de Dijk heeft een passie voor boeken.
We zijn van mening dat boeken gekoesterd en gelezen moeten worden.
Veel boekenliefhebbers denken ook zo. Maar helaas is de praktijk weerbarstig. Soms ontbreekt het aan tijd of ruimte voor je boeken: Kasten puilen uit, dozen staan jaren op zolder en soms moet er worden verhuisd of ontruimd. Niemand vindt het een fijn idee zijn boekenbezit bij het oud papier te brengen..

Boeken aan de Dijk biedt een oplossing: Breng uw boeken bij ons en wij proberen ze een tweede leven te geven.

Hoe werkt Boeken aan de Dijk?
Boeken aan de Dijk is een BoekenReddingsStation.

Alle boeken die bij ons worden gebracht zijn in principe welkom, maar encyclopedieën en woordenboeken niet (meer) , want de belangstelling daarvoor is praktisch nihil.

Heeft u er veel, neem contact met ons op.
We zoeken de boeken uit op conditie en inhoud. We sorteren en rubriceren de boeken en knappen ze in sommige gevallen op. Daarna worden ze voor een zacht prijsje in de winkel verkocht.

Niet voor alle boeken is plaats. Boeken die na sorteren en rubriceren overblijven proberen we onder te brengen bij collega’s, die elders in het land het zelfde doen. Lukt dat onverhoopt niet, dan brengt Boeken aan de Dijk ze naar de papierrecycling.

Boeken aan de Dijk heeft geen enkel commercieel belang. We houden van boeken en vinden het jammer dat er bijna dagelijks een enorme zee van boeken verloren gaat.
Met ons initiatief willen we proberen een kleine dijk op te werpen. De opbrengst van de boeken wordt gebruikt voor de onkosten van de winkel.

Spreekt deze werkwijze u aan?
Kom kijken in onze winkel op de Smeepoortstraat 21 in Harderwijk.